GMO-mentesség

Közel 3 éves munka gyümölcse érett be vállalatunknál, hiszen szeptember végén megkezdtük előrecsomagolt, GMO-mentes termelésből származó friss sertéshús termékeink értékesítését.

Kutatások igazolják, hogy Magyarországon is egyre nagyobb hangsúlyt kap, főleg a tudatos vásárlók körében, a GMO-mentes termelésből származó termékek fogyasztása. A fogyasztók részéről felmerülő egyre erősödő igényre reagálva 2017 októberében léptünk piacra 6 különböző védőgázas csomagolású termékünkkel.

Ahhoz, hogy a vásárlók asztalára „GMO-mentes termelésből” jelölésű termékek kerülhessenek, szigorú hazai és nemzetközi szabályozásoknak kell eleget tennie a gyártónak.

Ezen termékek kizárólag olyan sertések húsából készülnek vágóhídunkon, melyek a teljes élettartamuk alatt bizonyítottan GMO-mentes takarmánnyal voltak etetve, amiről stratégiai partnerünk, a Bonafarm Csoport szakemberei gondoskodnak. A több éven át tartó termék-, minőségbiztosítási, valamint nyomonkövetésirendszer-fejlesztés eredményeképpen kezdhette forgalmazni a GMO-mentes sertéshúsokat az MCS Vágóhíd Zrt.

Az eddigi termékkínálatban megtalálható a szeletelt sertéscomb, a csont nélküli, szeletelt sertéskaraj és sertéstarja, a göngyölt sertés-szűzpecsenye, a sertésoldalas, valamit a darált sertéshús. A húsok védőgázas csomagolásban, egyedi címkékkel, az MCS Vágóhíd Zrt. és a PICK Szeged Zrt. védjegyhasználati megegyezésén alapulva „PICK Friss hús” márkanév alatt kerülnek a boltok polcaira.